Bio-selen+zink

Bio-selen+zink

1807271126968
Slut i Lager
209,00 kr
Inkl. moms
  • Selen och zink stödjer ett normalt fungerande immunsystemet

  • Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress

  • Vitamin A hjälper till att bibehålla normal hud och god syn

  • Vitamin C stödjer normal kollagenbildning för den normala funktionen av ben, tandkött, tänder och brosk

  • Vitamin B6 bidrar till normal psykologisk funktion

  • Tillverkats under dansk farmaceutisk kontroll

 

Bio-Selen + Zink är tabletter som innehåller selen, zink, vitamin A, vitamin B6, vitamin C och vitamin E. Detta unika komplex har funnits på marknaden i över 25 år. Antioxidanterna stödjer, skyddar och kompletterar varandra. Deras samverkan och höga kvalitet gör Bio-Selen + Zink till ett idealisk antioxidantkomplex. Bio-Selen + Zink kan också användas som ett alternativ till de multivitamin-tillskott som innehåller betakaroten.

Innehåller SelenoPrecise®
Bio-Selen + Zink innehåller 100 mikrogram selen i form av Pharma Nords patenterade, organiska och lättupptagliga selenjäst, SelenoPrecise. SelenoPrecise innehåller 67% selenometionin och 33% andra olika typer av selen. Denna blandning motsvarar de selentyper som vi får i oss om vi äter en selenrik kost. Så mycket som 89% av tablettens seleninnehåll absorberas. Upptaget och effekten tycks öka ytterligare när selen kombineras med vitamin A, B6, C, E och zink, vilka också är organiskt bundna.

Vad är antioxidanter och fria radikaler?
Antioxidanter är ämnen som kan neutralisera fria radikaler som är kemiskt instabila molekyler vilka reagerar med andra molekyler och startar kedjereaktioner. Både cellmembran och cellkärnor kan angripas, vilket leder till att cellerna försvagas och fettsyror oxideras, det vill säga härsknar. Vi kan inte undvika fria radikaler helt eftersom de är en naturlig produkt från vår ämnesomsättning och bildas till följd av bland annat stress. I vissa sammanhang kan de till och med ha användbara funktioner, men vi behöver ständigt skydda våra celler mot att genetiskt material och fett ohämmat förstörs av fria radikaler för att vi ska kunna upprätthålla kroppens normala cellulära funktioner så länge som möjligt.

Antioxidanter skyddar både mot fria radikaler som kommer från kroppens egen metabolism och från de fria radikaler som genereras i stora mängder av förorenad luft, ozon och olika typer av strålning. Det moderna industrisamhället producerar många fria radikaler.

Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 1 tablett

 

Näringsämne1 tablett% av DRI*
Vitamin C 90 mg 113
Vitamin E 15 mg 125
Vitamin B6 2 mg 143
Vitamin A 800 µg 100
Zink 15 mg 150
Selen 100 µg 182

 

* DRI = Dagligt referensintag
- DRI saknas

Ingredienser
Zink (zinkglukonat), vitamin C (L-askorbinsyra), selen (SelenoPrecise® selenjäst)** fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa), vitamin E (DL-alfa-tokoferylacetat, D-alfa-tokoferylvätesuccinat), vitamin A (retinylacetat), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa, talk), konsistensmedel (kiseldioxid), vitamin B6 (pyridoxinhydroklorid), majsprotein, klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror), färgämne (järnoxid, titandioxid)
** EP Patent No. 1 478 732 B1

2019-11-06
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Hälsoboden.se använder sig utav kakor / cookies på hemsidan, för att komma ihåg dina inställningar på sidan och att sidan skall laddas snabbare.