Bio-Antioxidant 150 tbl

Bio-Antioxidant 150 tbl

1811051350579
I lager
239,00 kr
Inkl. moms
  • För ett normalt fungerande immunsystem

  • Innehåller ett komplett vitamin B-komplex

  • Inget tillsatt järn

  • Tillverkat under dansk farmaceutisk kontroll

 

Bio-Antioxidant är ett näringstillskott av hög kvalitet med brett spektrum som tillverkas i enlighet med läkemedelsstandarder. Bio-Antioxidant innehåller 18 olika näringsämnen, varav 12 vitaminer och 6 mineraler, inklusive den patenterade selenformulan SelenoPrecise® och andra viktiga antioxidanter. En enda tablett ger en hög dos av det mest, relevanta vitaminerna och mineralerna, även hela gruppen med B-vitaminer.

Bio-Antioxidant innehåller inte järn. Detta beror på att alla inte drar nytta av extra järn. Människor som är i behov av extra järn kan lätt ta en separat tillskott av organiskt bundet järn.

Vad är vitaminer?
Vitaminer är viktiga, organiska föreningar som kroppen antingen inte kan producera själv eller som endast produceras i mängder som är otillräckliga. Det är därför vi behöver vitaminer från vår kost. Ett näringsämne kan bara vara en vitamin om brist orsakar en specifik sjukdom. Vitaminer grupperas som antingen vattenlösliga eller fettlösliga. De vattenlösliga vitaminerna lagras inte i kroppen utan utsöndras relativt snabbt. De fettlösliga vitaminerna däremot lagras och stannar i kroppen en längre tid. Det här är orsaken till att det tar ett tag innan brist på dessa vitaminer uppstår.

Vissa vitaminer och mineraler som vitamin C och -E, selen och zink har antioxidativa egenskaper, vilket innebär att de har möjlighet att skydda cellulärt DNA, proteiner och fetter mot så kallad oxidativ stress. I Bio-Antioxidant har förhållandet mellan de enskilda vitaminerna och mineralerna justerats noga med hänseende till varandra.

Vad är mineraler?
Mineraler är grundämnen som finns i jorden och i havet. Där absorberas de av växter och fortsätter upp genom näringskedjan. När vi äter växter, fisk och djur får vi i oss mineraler i form av olika elementära salter.

Selen bidrar till ett friskt immunsystem och sköldkörtelfunktion. Zink spelar en roll i bibehållandet av hud, hår, syn, naglar och ben. Krom har en del i bibehållandet av en normal blodsockernivå och magnesium bidrar till en sund muskelfunktion.

Kroppen kan inte absorbera rena mineraler särskilt bra. Oorganiskt bundna mineraler absorberas inte lika bra som organiskt bundna, beroende på vilken mineral det är.

Bra källor till vitaminer och mineraler
Den bästa källan till vitaminer och mineraler är en sund och varierad kost, helst med mycket oraffinerad mat. Främst finner du dessa i grönsaker, frukt, kött, fisk, ägg och fullkorn.

Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 1 tablett

 

Näringsämne1 tablett% av DRI*
Vitamin C 200 mg 250
Vitamin E 30 mg a-TE 250
Niacin 15 mg NE 94
Pantotensyra 7,5 mg 125
Vitamin B6 4,2 mg 300
Riboflavin (Vitamin B2) 2,8 mg 200
Tiamin (Vitamin B1) 1,8 mg 164
Vitamin A 864 µg RE 108
Folsyra 200 µg 100
Biotin 100 µg 200
Vitamin B12 4,5 µg 180
Vitamin D 2,5 µg 50
Magnesium 75 mg 20
Zink 7,5 mg 75
Mangan 2,5 mg 125
Koppar 1000 µg 100
Selen 62,5 µg 114
Krom 50 µg 125

 

* DRI = Dagligt referensintag
- DRI saknas

Ingredienser
vitamin C (L-askorbinsyra), krom (kromberikad jäst (ChromoPrecise®)), fyllnadsmedel (mikrokristallinsk cellulosa), magnesium (magnesiumoxid), vitamin E (DL-alfa-tokoferylacetat, D-alfa-tokoferylvätesuccinat), zink (zinkglukonat), selen (selenberikad jäst (SelenoPrecise®)*), klumpförebyggande medel (tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa), mangan (manganglukonat), kiseldioxid (konsistensmedel), niacin (nikotinamid), pantotensyra (D-pantotenat, kalcium), koppar (kopparglukonat), vitamin A (retinylacetat), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa), vitamin B6 (pyridoxinhydroklorid), vitamin B12 (cyanokobalamin), klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B1 (tiaminhydroklorid), majsprotein, vitamin D (kolekalciferol), folsyra (pteroylmonoglutaminsyra), biotin (D-biotin)
*EP Patent No. 1 478 732 B1

Rekommenderad dos:
1-2 tabletter dagligen. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Förledet Bio i produktnamnet relaterar till att produkten har bio-tillgänglighet.

Förvaras i rumstemperatur ej i direkt solljus. 
Förvaras utom räckhåll för små barn.

Vissa variationer i tabletternas utseende kan förekomma, beroende på naturliga färgvariationer i blandningen av vitaminer/mineraler i produktionsprocessen.

4 objekt
2019-03-22
No reviews

Du kanske också gillar

Product added to wishlist
Product added to compare.

Hälsoboden.se använder sig utav kakor / cookies på hemsidan, för att komma ihåg dina inställningar på sidan och att sidan skall laddas snabbare.