cropped-Logga.png

Mona-Lisa Bäckevik
Rör 1, 457 93 Tanumshede

Tel: 0525-280 80

https://kraniosakralterapi.com/


E-post: info@kraniosakralterapi.com

medlem.png

Om KranioSakral Terapi

KranioSakral behandling är att behandla skallens och ansiktets alla ben i relation med hjärnans olika hinnor, pia mater, arrachnodea och dura mater. Dessa hinnor finns i kraniumet och fortsätter ner till korsbenet-sacrum längs ryggraden och ryggmärgen, den s.k. dura tuben.
Innanför dura mater och mellan de andra hjärnhinnorna finns ryggmärgsvätskan- cerebrospinalvätskan. Den här vätskan fungerar som en tryckvågsmätare från 3e och 4e ventrikeln – hålrum- i hjärnan, där ryggmärgsvätskan pumpas ut och ner längs ryggraden till korsbenet. Det är som ett slutet hydraulisk system som gör att dura mater får en fysiologisk rörelse. Denna rörelse sker i en frisk kropp ca 6-12 gånger per minut och gör att skallens och ansiktets alla ben, ryggkotorna och korsbenet får en egen specifik rörelse. Utifrån dessa rörelser kan man känna om det finns olika störningar som t.ex. rotationer i kotor.
Med KranioSakral behandling påverkar man främst 5 stora områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, ledbrosken mellan skall- och ansiktsben, och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna (sacroiliaca-lederna).

Efter en behandling kan patienten känna inte bara fysisk lindring utan även mental och emotionell påverkan som t.ex. temporär rastlöshet, lindring av ångest eller oro. Gamla känslomässiga händelser kan komma upp till ytan igen. Det här är endast tillfälligt och ses som mycket positivt i behandlingen. Framförallt om kroniska tillstånd ska kunna läka istället för att bara lindras.

KranioSakralTerapi är mycket effektivt om man har led- och muskelvärk, mag- och tarmproblem, huvudvärk/migrän, utmattningsdepression, whiplash, upprepade infektioner, damp/adhd, stressrelaterade åkommor både på fysisk och också psykisk nivå. Även vid autoimmuna sjukdomar som reumatism, fibromyalgi mm visar det på mycket positivt resultat.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Hälsoboden.se använder sig utav kakor / cookies på hemsidan, för att komma ihåg dina inställningar på sidan och att sidan skall laddas snabbare.