ELEKTROLYTPULVER 150G CITRON

ELEKTROLYTPULVER 150G CITRON

2008081431417
I lager
159,00 kr
Inkl. moms

Återställer vätskebalansen

När vi svettas och förlorar vätska förlorar vi också elektrolyter. Elektrolyter hjälper oss bland annat att upprätthålla vätskebalansen i kroppen och några av de viktigaste elektrolyterna är kalcium, kalium och magnesium. Better You Elektrolytpulver är helt naturligt och passar bra för dig som tränar och svettas mycket, har problem med vätskebalansen eller kanske bara badar bastu ofta. För att kroppen ska kunna ta upp elektrolyterna på bästa sätt har vi tillsatt kokosvattenpulver, som är naturligt rikt på elektrolyter.


  • - Innehåller salter & mineraler
  • - Innehåller elektrolyter från kokosvattenpulver
  • - Återställer vätskebalans
  • - Bidrar till minskad trötthet & utmattning

 

ELEKTROLYTPULVER  150 G - CITRON

Under sommaren brukar det bli varmare även i Sverige. Ett varmare klimat leder naturligt till att vi svettas mer. Adderar vi träning eller annan fysisk aktivitet tillsammans med ett varmare klimat är det stor risk att vi förlorar mer vätska. Att svettas är helt normalt, det är hjärnans sätt att reglera kroppens temperatur. Svett innehåller däremot elektrolyter som följer med ditt svett ut ur kroppen. Elektrolyter har många viktiga funktioner i kroppen och bidrar bland annat till en normal muskelfunktion samt upprätthållande av vätskebalansen.

Elektrolyter finns i vårt svett, urin och blod. Namnet elektrolyter kommer ifrån att de har en elektrisk laddning i kroppen. Vi förlorar elektrolyterna när vi exempelvis svettas eller går på toaletten. I denna produkt har vi tillsatt kokosvattenpulver för att kroppen på bästa sätt ska kunna ta upp elektrolyterna.

En obalans i elektrolyterna kan därför uppstå vid för mycket eller för lite träning, sjukdom eller magproblem som tex diarre och kräkningar. Livsmedel som naturligt har en bra balans av elektrolyter vid förlust av vätska är kokosnötsvatten och vattenmelon. Grönsaker  som broccoli och avokado är också rika på elektrolyter.

De viktigaste elektrolyterna är kalcium, kalium, magnesium och natrium. Kalcium behövs bland annat för muskelkontraktionen, kalium bidrar till muskelfunktionen och ett normalt blodtryck, magnesium har över 300 funktioner i kroppen och bidrar bland annat till att minska trötthet, nervsystemets normala funktion samt muskelfunktionen. 

Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning

Magnesium bidrar till elektrolytbalansen

Näringsinnehåll (Citron)        
         
Innehåll per: skopa/portion (ca 5 g) DRI*    
         
Elektrolytpulver        
  - Natrium 320 mg 14%    
  - Kalium 210 mg 10%    
  - Magnesium 60 mg 16%    
  - Kalcium 45 mg 6%    
  - Kokosvattenpulver 1000 mg **    
         
         
         
*Dagligt Referensintag        

 **Referensintag Saknas


Ingredienser: Kokosvattenpulver (från kokosnöt), natriumcitrat,kaliumcitrat, surhetsreglerandemedel, (äppelsyra), magnesiumcitrat, kalciumlaktat, natriumklorid, aromer, sötningsmedel (steviolglykosider).


Rekommenderad dos: Vid behov, blanda 1 portion (1skopa om 5mg) med 500 ml vatten i en shaker, flaska eller i ett glas och skaka/rör om.


Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost. Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras torrt och svalt, väl förslutet och oåtkomligt för barn. Produkten innehåller 1 st torkmedelspåse i klumpförebyggandesyfte.

Tillverkad i Sverige enligt HACCP och GMP standard.

4 objekt
2020-08-08
No reviews

Du kanske också gillar

Product added to wishlist
Product added to compare.

Hälsoboden.se använder sig utav kakor / cookies på hemsidan, för att komma ihåg dina inställningar på sidan och att sidan skall laddas snabbare.